Årets Æreshåndværker har mange bolde i luften og er fortsat i fuld fart til lands og til vands

”Årets Æreshåndværker er født i 1943 i Vorup. Som ung kom hun til Aarhus, blev model for byens nye stormagasin og kendes i dag bedst som ”købmandsfruen” – som også kan skrive både kunstejer, filantrop, lystfisker og kammerdame på visitkortet – blandt meget andet”.

Sådan lød ordene, da Jørgen Laursen fra bestyrelsen bag Dansk Industri og Haandværks Medaljefond i Østjylland, torsdag 2. maj 2024 kunne præsentere Karin Salling, enke efter storkøbmand Hermann Salling, som Årets Æreshåndværker.

I byrådssalen på Aarhus Raadhus og flankeret af borgmester Jacob Bundsgaard blandt hundredvis af indbudte gæster kunne Medaljefonden denne eftermiddag byde Karin Salling velkommen i en eksklusiv gruppe af særlige repræsentanter for østjysk håndværk og virkelyst, der også tæller personligheder som ”dynekongen” Lars Larsen, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, professor Nina Smith og Aarhus’ ”bykonge”, nu afdøde borgmester Thorkild Simonsen, der som den første modtog udmærkelsen i 2005.

Aarhus er en vidunderlig by
Som tak kvitterede Karin Salling med en kort, men formfuldendt tale, hvori hun først og fremmest fremhævede Salling Fondene som grundstenen i hendes velgørende arbejde:
”Det er fantastisk at have en organisation, hvor vi ikke bare har viljen til, men også mulighed for, at donere vores overskud tilbage til samfundet. Hver gang du handler ind i Bilka, Føtex, Netto eller Salling, så er du med til at støtte dette arbejde, der kommer vidt omkring for at glæde og gavne vidt og bredt i samfundet”, lød det fra Karin Salling, der siden 2012 har doneret milliarder til kunst, kultur og velgørende formål gennem Salling Fondene hvor hun sidder som næstformand.

FAKTABOKS:
ÅRETS ÆRESHÅNDVÆRKER

Hvert år siden 2005 har Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland udnævnt en særlig ”ambassadør” for det gode håndværk til at forstærke fortællingen om hvad godt håndværk kan og hvor mange forskelligartede kendte mennesker der også kan kalde sig håndværkere på den ene eller den anden måde.
Fra Hans Kongelige Højhed Prins Joachim til sanger og ”kropshumorist” Peter ”AG” fra popgruppen GNAGS og journalisten og forfatteren Rasmus Tantholdt.

Hele listen over Årets Æreshåndværkere kan findes HER.

FAKTABOKS:
MEDALJEFONDEN

Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland har eksisteret i sin nuværende form siden 1989, men traditionen med at hædre nyudlærte svende har mange hundrede år på bagen.
Den nuværende fond er et samarbejde mellem Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri Østjylland og uddeler hvert år medaljer til de 25 bedste nye svende inden for industri, byggeri og håndværk.
Besøg Medaljefondens hjemmeside HER:

FAKTABOKS:
SALLING FONDENE

Siden 2012 har Salling Fondene doneret dele af overskuddet fra Salling Group til en lang række formål i Aarhus og Østjylland. Fra forskning til kunst, kultur, soldaterveteraner, førstehjælpsudstyr til Røde Kors og til en lang række velgørende formål og foreninger. I alt er der uddelt mere end 2 milliarder kroner siden begyndelsen.
Læs mere om Salling Fondene HER